HET KAAS VERHAAL

Van vegetarisch naar veganistisch, het lijkt een logische evolutie.

Maar waar ik nooit een probleem heb gehad om vlees, kip of zelfs vis te laten, bleef kaas toch wel een hele moeilijke. 
Het gegratineerde korstje op de lasagne, de zalige krullen Parmigiano op pasta, een pittige blauwe bij de peer-witloof ovenschotel, feta of warme geitenkaas bij een slaatje, een stukje oude brokkel bij het aperitief .. hmhm 
 

Er zijn online een overvloed aan vegan alternatieven te vinden, en in die zoektocht zijn er zelfs al een paar fijne pareltjes opgedoken:

  • het oven gedroogde kruidenkaasje dat ondertussen op punt staat

  • de zalige vegan zure room

  • de vegan boter

  • het super makkelijke Philadelphia-style kokoskaasje

  • de cashew ricotta die we al zo vaak maakten dat hij ondertussen the real deal is geworden

  • de gerijpte schimmelkaasjes waar we ons eindelijk aan hebben gewaagd en die echt wel heel erg de moeite waard zijn

Maar er zit ook veel, heel veel kaf tussen het koren:

de gestoomde rijstkaasjes, die agar agar piste ... been there, done that, won't do it again.

Er is, as they say, steeds ruimte voor verbetering. The only way is up enzo.

We'll keep you posted.

Hieronder alvast enkele blijvers:

dé smaakmaker in frisse slaatjes
AMANDELFETA
een fris geitje
BIEN CHEVERE
een gerijpt kaasje met heerlijke schimmelkorst
CASHEW BERT
een zacht gerijpt kaasje met lekker pittige korst
CASHEW BLUE BERT
smeerkaas veganised
CASHEW ROOMKAASJE
smeuïg en very cheezy
CASHEWKAASKROKETJES
frisse eenvoud
COTTAGE TJIES
lekker hartig
GEBAKKEN AMANDELFETA
gorgolicious!
GORGO
fris en romig
HAVERMELK
lekker fris en romig Philadelphia-style
KOKOSROOMKAASJE
als het aan de kat lag...
NOTENMELK
een heel lekker kruidenkaasje
OVENGEDROOGD KRUIDENKAASJE
2 vegan versies
PARMESAN
heerlijk zacht en romig
ROMIGE RICOTTA
VEGAN BOTER
fris en zacht van smaak
VERS CASHEWKAASJE
even better than the real thing
ZURE ROOM

DE BLIJVERS

ONDERTUSSEN OP INSTAGRAM

© 2 0 1 8