top of page
GORGO
gorgolicious!

Deze Gorgo is een heel lekker makkelijk kaasje waar geen weken rijping aan te pas komen.

Het originele recept is van one green planet.
Ik paste hier en daar een kleinigheid aan aan onze smaak.
Heel erg de moeite om te proberen!


Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 250 gr firm tofu, uitgelekt

  • 1/4 cup ontgeurde kokosolie

  • 1/2 theelepel vitamine c poeder (of 1 eetlepel citroensap)

  • 1 eetlepel ciderazijn

  • 1 eetlepel witte miso

  • 1 eetlepel edelgist

  • 1 theelepel zeezout

  • 1 theelepel uipoeder

  • 1/2 theelepel lookpoeder

  • 1/8 theelepel spirulina

BEREIDINGSWIJZE

Doe alle ingrediënten - behalve de spirulina - in de blender en mix mooi glad.

 

Leg plasticfolie op het werkblad.

Schep het mengsel op de folie, strijk glad en besprenkel met de spirulina. Vouw een paar keer met behulp van de folie om aders te vormen.

Plaats de kaas met folie in een platte container.
Strijk de kaas glad, vouw de folie errond en laat 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar de kaas verpakt in plastic folie in een gesloten doos in de koelkast.

Hij blijft tot 2 weken goed indien koel bewaard. 

De smaak gaat nog evolueren.


TIP:

Vul ontpitte (verse) dadels met gorgo. Serveer met gemengde noten als makkelijk apero hapje.

bottom of page