KOKEN VOOR DE BOEKSKES

In de lente van 2019 zocht EVA - de vzw achter oa donderdag veggiedag - kandidaten om recepten te ontwikkelen en te koken voor het lente magazine. vegan recepten in een welbepaald thema met gebruik van Lima producten. 

Een thema kiezen, de recepten ontwikkelen, thuis testen, veel proeven en aanpassen, het is me op het lijf geschreven. 

Ik hou van koken én van een uitdaging dus dit leek me wel leuk. Ik doe mee!

 

Het thema werd ‘lekker met een korstje’, in het magazine vertaald naar ‘wat kraakt dat smaakt’.

Het uitwerken bleek een hele klus maar het werd ook een hele leuke ervaring.
Thuis werd er geproefd en geëvalueerd dat het een lieve lust was:
dat de korstjes zo lekker waren, “maar die crema, daar moet je nog aan werken hoor, liefst elke dag”… de snoeper 😉

kokenmeteenkorstje.jpg

Eind januari was het zover: ik ging koken voor de fotoshoot van het lentenummer. Net die dag dat het zo gesneeuwd had, ging ik met het openbaar vervoer van Antwerpen via Gent naar Herzele.
Na een fijne trein- en een veel te lange - maar ook best fijne - busrit werd ik enthousiast verwelkomd door Eveline en Obi, de super lieve knuffelbeer. Poes hield alles vanop afstand in de gaten.


 

Koken voor een shoot bleek niet te vergelijken met koken voor eters. 

De timing loopt volledig anders dus ik had een beetje stress. 

En er was wat chaos: koken, afwassen, tussendoor handmodel spelen en Obi vriendelijk maar kordaat verzoeken af en toe niet vlak voor mijn voeten te gaan liggen,…  


Maar uiteindelijk verliep alles best vlot.
We werkten die namiddag niet alleen mijn 5 receptjes, maar ook de coverfoto van het lentenummer af.
Niet slecht lijkt me, voor zo’n eerste samenwerking.

Hieronder mijn recepten met prachtige foto’s van Eveline.

Korstjes, the crumble on the pie, het krokantje op de crème.
Laat je inspireren en do keep us posted, en taggen enzo,

ook altijd fijn.
Maar vooral, laat het smaken!

Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en fotografie: Eveline Boonen - @frenchbeans.be

'lakker koekskes' dixit Stef Kamil
AUBERGINEBEIGNETS MET POMPOENPARMESAN
smeuïg en very cheezy
CASHEWKAASKROKETJES
flambé met sinastoets
CREMA CATALANA
spicy & sweet
EDAMAME RÖSTI MET MANGOSALSA
the bearded captain's green dream
TO-FISHFINGERS MET TARTAARSAUS

KRAAKT HET DAN SMAAKT HET

Na de eerste reeks volgenden er nog verschillende opdrachtjes, zoals 'vegan voor vleeseters' en verschillende recepten met producten van Lima. Hieronder mijn recepten met foto's van Toos Vergote en enkele van mezelf.
Een overzicht van de foto's voor het EVA magazines kan je hier vinden.

EVA MAGAZINE

rich and fluffy
CHOCOLADETAART
Jack goes fishy
JACK'S NO TUNA
dé essentie in de zoete keuken: potgrond!
PUDDINGPLANTJES
hartverwarmend hartig
QUICHE MET KERSTOMAATJES
to na or not to na
SASHIMI DI COCOMERO
so meaty you could fool a carnivore
STEAK MAISON
old fashioned oats in een nieuw, tropisch jasje
TROPISCH ONTBIJTTAARTJE

ONDERTUSSEN OP INSTAGRAM