top of page
CASHEW KRUIDENKAASJE
easy peasy tjiesy

Een makkelijk smeerkaasje, lekker op brood met schijfjes tomaat of Zweedse komkommer.

INGREDIENTEN
  • 150 gr cashews, overnacht geweekt

  • 3 el edelgist

  • 1 tl ciderazijn

  • 1 tl uipoeder

  • het sap van 1/2 citroen (of 1 tl vitamine C)

  • 1/2 tl zeezout

  • een handvol verse kruiden, fijngehakt 

BEREIDINGSWIJZE

Giet de noten af en spoel ze.

Mix ze heel fijn met de gist, het citroensap, det uipoeder, het zout en de ciderazijn. 

Voeg de kruiden toe en meng goed. (*)


Doe de kaas in een afsluitbare doos of bokaal en laat een uur opstijven in de koelkast.

Bewaar tot 4 dagen in de koelkast.


(*) Voor een variant kan je gedroogde kruiden, fijngehakte zongedroogde tomaatjes of olijven toevoegen.

bottom of page