Zoetstoffen zijn producten die een zoete smaak bevatten en bestaan in zowel natuurlijke als kunstmatige vorm.
Geraffineerde (biet)suiker en kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam vermijd je best volledig. Ongeraffineerde natuurlijke zoetmiddelen, zoals honing, ahornsiroop, granenstropen en kokosbloesemsuiker zijn een betere keuze.
Agavesiroop is de nectar van de agave plant. Een natuurlijke zoetstof...
AGAVESIROOP
Dadelsiroop wordt gemaakt door dadels te koken en het sap verder in...
DADELSIROOP
Rietsuiker wordt gewonnen uit het sap van de stengel van suikerriet. Omdat...
RIETSUIKER
Ahornsiroop wordt gewonnen uit de houtsappen van de Esdoorn. Het...
AHORNSIROOP
Gedroogd fruit wordt gemaakt door het vocht uit de vruchten te laten...
GEDROOGD FRUIT
Diksap betekent letterlijk ingedikt sap.
APPELDIKSAP
Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de nectar uit de bloesems van...