top of page
TROPISCH ONTBIJTTAARTJE
old fashioned oats in een nieuw, tropisch jasje

Dit recept ontstond in opdracht voor het EVA-magazine herfst 2020.

Voor een publireportage ism. LIMA werkte ik 2 recepten uit met nieuwe haverdrinks. 

In dit ontbijttaartje verwerkte ik de haver-kokosdrink. Het recept is gebaseerd op old fashioned porridge maar ik serveer hem koud. Old fashioned meets overnight dus.

Het citroengras geeft een frisse toets. 

De gember geeft de mangopuree een fijne kick. 


Je kan de oats ook serveren in mooie glazen. Maar dan is het geen taartje meer natuurlijk. 

Do try this @home & keep me posted!


Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en foto’s: Sandra Geerts - @sanskeuken

INGREDIENTEN

ingrediënten voor 2 ruime of 4 kleine porties

1 cup havermout

2 cups haver-kokosdrink

1 eetlepel chiazaad

1 theelepel Bourbon vanillepoeder

een takje citroengras, doormidden gesneden en gekneusd

snufje zeezout

1 mango, geschild, ontpit

2 cm gember (of naar smaak), geraspt

1-2 passievruchten

zeste van 1 limoen

BEREIDINGSWIJZE

Meng de melk met de havermout, het chiazaad en de vanille in een steelpannetje.
Voeg het citroengras en een snufje zout toe.
Breng aan de kook terwijl je regelmatig goed roert. Laat 5 minuten doorkoken.

Zet het vuur af en laat de havermoutpap afkoelen.


Mix ondertussen de mango met de geraspte gember tot een gladde puree.
Zet in de koelkast.


Neem leuke bordjes en plaats een serveerring in het midden.
Verwijder het citroengras, verdeel de afgekoelde havermout over de ringen. 

Hou voldoende ruimte over voor de mangopuree morgen.

Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.on


Neem de bordjes uit de koelkast.

Schep een laagje mangopuree op de taartjes.

Rasp de zeste over de puree.

Snijd de passievrucht(en) doormidden en plaats een halve vrucht op elk taartje.


Verwijder de serveerring vlak voor het serveren.

Smakelijk!

bottom of page