top of page
PUDDINGPLANTJES
dé essentie in de zoete keuken: potgrond!

Een goeie dosis fingerspitzengefühl komt in de keuken zowiezo van pas, bij dit gerecht helpt het als die fingers engszins aan de groene kant zijn.

Want, zoals Stany Crets ooit zei in 'alles kan weg', de basis van een goeie bloemenwinkel is POTGROND.

De basis voor onze potgrond zijn zalig lekkere chocoladekoekjes

Voor het 2e eva-magazine van 2019 ontwikkelde ik enkele eiwitrijke gerechtjes.

Een dessert kon niet ontbreken en dat werd een zijdezachte versie van de puddingplantjes. Zijdeplantjes als het ware 😉.

De prachtige foto hiernaast is van Toos Vergote (@toosplantbased)

INGREDIENTEN

voor de romige versie: 6 kleine potjes

  • 3 rijpe avocado's

  • 1/2 cup ongezoete cacao

  • 1/4 cup agavesiroop (of meer naar smaak) of ahornsiroop

  • 3/4 cup kokosmelk

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • een snufje zout

  • chocoladekoekjes (+/- 2 koekjes per potje)

  • 6 takjes verse munt

voor de zijdezachte versie

  • 100 g pure chocolade (70-80+) 

  • 400 g silken Tofu

  • 2 eetlepels agavesiroop 

  • 2 eetlepels witte tahin (of een notenboter naar smaak) 

  • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

  • 0,5 theelepel bourbon vanille 

  • snufje zeezout 

  • chocoladekoekjes (+/- 2 koekjes per potje)

  • takjes verse munt of eetbare bloempjes

BEREIDINGSWIJZE

voor de romige versie:
 

Blend het avocadovlees met de cacao, de kokosmelk, de siroop, vanille, citroensap en zout tot een gladde crème in een food processor.

Verkruimel de koekjes tot 'zand' in een blender.

Verdeel de pudding in kleine plantpotjes.

Strooi het koekjeszand over de pudding.

Plant een takje munt in elk potje.

Smakelijk!

------------------------------------------------------

voor de zijdezachte versie:

Smelt de chocolade ‘au bain marie’. 

 

Mix ondertussen de tofu in de blender met de tahin, de agavesiroop, de 

cacaopoeder, de vanille en een snufje zeezout tot een gladde massa. 

 

Voeg de gesmolten chocolade toe en meng tot een homogeen geheel. 

 

Schep de chocoladepudding in kleine glazen of terracota potjes en laat 

afkoelen. Schep de potjes niet té vol, er moet nog ‘zand’ bij. 

 

Verkruimel de koekjes tot ‘zand’ in een foodprocessor.
Strooi het koekjeszand over de pudding.
Steek een takje munt of een eetbaar bloemetje in elk potje.

Smakelijk!

bottom of page