top of page
EDAMAME RÖSTI MET MANGOSALSA
spicy & sweet

Koken voor de boekskes.
Meer bepaald voor het februarinummer van Eva magazine.
Thema: Kraakt het dan smaakt het!

​​

Rösti zijn makkelijk te maken en zorgen voor veel textuur op je bord. In deze versie combineer ik edamame boontjes met gemberpasta en sesamolie voor een Aziatische toets.
Je kan de edamame vervangen door maïskorrels voor een zoetere versie.

Laat je inspireren en do keep us posted, en taggen enzo, ook altijd fijn.
Maar vooral, laat het smaken!


Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en foto’s: Eveline Boone - @frenchbeans.be

INGREDIENTEN

voor 2-3 personen

  • 2 grote aardappels, geschild

  • 150 gr edamame (= sojabonen) of maïs

  • een handvol jonge spinazie, grof gehakt

  • 3 lente-uitjes, heel fijn gehakt

  • 1 rood Spaans pepertje, zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijngehakt

  • een handvol koriander, fijngehakt

  • 6 eetlepels kikkererwtenmeel (of meer afhankelijk de vochtigheid van het beslag)

  • 2 eetlepels lijnzaadei (*)

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 1 eetlepel gemberpasta

  • sap van 1/2 limoen

  • zeezout

  • zwarte peper

  • kokosolie, om te bakken

  •  

voor de salsa

  • 1 rijpe mango, in kleine blokjes

  • 1 rood Spaans pepertje, zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijngehakt

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 2 tomaten, zaden verwijderd, fijngehakt

  • een handvol koriander, grof gehakt

  • sap van 1 limoen

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle ingrediënten van de salsa door mekaar en zet in de koelkast.

 

Warm de oven tot 180°.


Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.


Rasp de aardappels, manueel boven een grote mengkom of met de fijne rasp van je foodprocessor.

Giet de rasp in een schone keukendoek, draai tot een bolletje en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Doe de rasp terug in de kom en meng de overige ingrediënten erdoor.
Meng goed.
Het mengsel moet vrij kleverig zijn en goed samenhangen. Voeg indien nodig een beetje extra meel of ‘ei’ toe.

Vorm met je handen 8 mooie plakken van de brij (ca 2 eetlepels per stuk) en leg deze op de bakplaat.

Verwarm een beetje kokosolie in een pan op middelhoog vuur.

Bak de rösti’s 3 à 4 minuten per kant en leg ze terug op de bakplaat.


Zet de bakplaat in de oven en bak de rösti’s in 20-25 minuten gaar en knapperig goudbruin.

Serveer met de salsa.

 


(*) 
voor een lijnzaadei:
meng 1 deel gebroken lijnzaad met 3 delen water en laat een paar minuutjes wellen.

bottom of page