top of page
TOFU SCRAMBLE ON TOAST
chickie's choice

De krokante toast vormt een ideale basis voor de smeuïge scramble en voegt extra umami toe. Een hartige start waar geen ei voor wordt gebroken, geen kippenpluim geraakt.

Lekker met gegrilde tomaat bij het ontbijt, als lichte lunch of als onderdeel van een full English breakfast.

INGREDIENTEN

voor 2 ruime porties


  • 250 gr firm tofu

  • 2-3 eetlepels edelgist

  • 1/2 theelepel kala namak (of naar smaak)

  • 1/8 theelepel kurkuma (enkel voor de kleur)

  • 1 kleine rode ui of sjalot, fijngesnipperd

  • zwarte peper

  • olijfolie

  • een handje bieslook, gehakt (of groene kruiden naar smaak)

  • 1/4 cup water

  • 2 dikke plakken roggebrood

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui met de kurkuma in een scheutje olijfolie tot hij glazig is en lichtjes begint te karameliseren.

 

Snijd de tofu in grove stukken en voeg die bij de ui.

Verkruimel de tofu al bakkend met een vork of pureestamper.

 

Roer de edelgist en de kala namak door de tofu en meng goed. Laat even doorwarmen.

 

Voeg de bieslook en een scheut water toe en bak verder tot de tofu het vocht bijna volledig heeft opgenomen. Het moet een beetje smeuïg blijven.

Kruid naar smaak.

Toast ondertussen het brood goudbruin.

Schep de scrambled tofu op de toast en serveer met gegrilde tomaat.

Smakelijk!

Ook heel lekker met krokant gebakken 'spekjes' van champignon of aubergine

bottom of page