SPEKJES MARINADE
rokerig en veel umami

Deze marinade geeft een rokerige 'bacon'toets.

Aubergines en champignons nemen makkelijk smaken op dus die zijn heel geschikt, in blokjes of heel dunne plakken. Net zoals tempeh of geweekte vellen rijstpapier. (zie crispy bacon)

INGREDIENTEN
  • 2 eetlepels ahornsiroop


  • 2 eetlepels sojasaus


  • 1 theelepel miso


  • 2 eetlepels olijfolie


  • 2 theelepels gerookte paprika

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle ingrediënten goed door.

Je kan de marinade makkelijk een paar weken in een bokaal in de koelkast bewaren.


TIPS

Meng blokjes aubergine met een paar lepels marinade. Laat een half uurtje trekken.

Bak met aanhangende marinade krokant in de oven (ca 20' op 220°)


Meng schijfjes champignon met een paar lepels marinade. Laat een half uurtje trekken.

Bak op hoog vuur met aanhangende marinade in een droge pan. Na een paar minuutjes lossen de champignons hun vocht. Laat dit verdampen en bak ze krokant.

© 2 0 1 8