top of page
PORTOBELLO MET SPINAZIE
aards en vol van smaak

Heel erg quick, heel erg easy en heel erg yummie!


Je kan de bien chevere vervangen door een zachte verse notenkaas uit de handel. Of meng wat ongezoete plantaardige yoghurt styl Alpro Greek met enkele lepels edelgist.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • 4 portobello

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 300 gr jonge spinazie

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 2 eetlepels bien chevere

  • 1 eetlepel ParmeSan

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • nootmuskaat

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven voor op 190°.

Maak de portobello’s schoon, verwijder de steeltjes. 
Wrijf de paddestoelen aan de buitenkant in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.

Fruit de sjalot op laag vuur glazig in olijfolie.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. 
Voeg de look toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Meng de bien chevere onder de spinazie..
Vul de paddenstoelen, strooi wat ParmeSan bovenop en hierop een klein beetje olijfolie.

 Bak in 20-25 minuutjes goudbruin in de oven.

 

Serveer met gekookte rijst.

Smakelijk!
 

© 2 0 2 1

bottom of page