top of page
APPELS MET DADELMARSEPEIN
a perfect match

In tegenstelling tot wat de titel suggereert, bevat dit zalige nagerecht geen geraffineerde suikers.

De marsepein wordt enkel gezoet met dadels. En uiteraard, hoe beter de kwaliteit van de dadels, hoe lekkerder je marsepein.

De kruidig, zoete geur brengt gezelligheid in huis.

Een perfect gerecht voor winterse dagen.

INGREDIENTEN

voor 6 personen


  • 6 stevige appels

  • 30 gr pistaches, gepeld, ongezouten

  • 50 gr witte amandelen

  • 100 gr zachte dadels, ontpit

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel gemberpoeder

  • 1/2 theelepel Bourbon vanille

  • 1/4 theelepel kardemomzaadjes

  • 1 eetlepel ahornsiroop

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°.

Was de appels, schil ze niet.

Snijd de kapjes van de appels en houd opzij.

Verwijder voorzichtig het klokhuis zonder de bodem te doorboren.

Meng in een food processor 1 eetlepel boter of olie met de specerijen, de dadels, de amandelen en de pistaches. Mix tot een kleverige 'marsepein'.

Vul de appels met de marsepein en sluit met de kapjes.

Plaats de appels in een ovenschaal en bak ze in de oven.

Leg na 10 minuten een klein stukje boter of een scheutje olie op de appels en overgiet met de ahornsiroop.

Bak de appels in totaal 20 à 30 minuten of tot ze zacht en mooi goudbruin gekleurd zijn.

Serveer met een beetje extra gehakte pistaches en een lepel zure room of ricotta.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page