SPAGHETTINI MET AUBERGINES EN CHILI
romig met pit

De chili geeft de romige saus een pittig accent.

 

De inspiratie voor deze verrassend lekker pasta komt van Linda Mc Cartney.

Ik verdubbelde de hoeveelheid groenten en kruiden en verving de zure room door een eigen vegan variant. 

INGREDIENTEN

voor 2 personen


  • 2 sjalotten, in dunne plakjes

  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 middelgrote aubergines

  • 1 theelepel oregano, gedroogd

  • 1 theelepel basilicum, gedroogd

  • 40 gr zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt

  • 1 chilipeper, zonder zaadjes, in dunne plakjes

  • 1 dl zure room (of vegan cream cheese, Greek Nature,...)

  • 175 gr spaghettini (of een pasta naar keuze)

  • Himalayazout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de olijfolie.

Fruit de sjalot in 5-6 minuten op een laag vuur zacht.

Voeg de aubergine en de look toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de kruiden, de zongedroogde tomaten en chili toe. 

Meng goed, zet het vuur zo laag mogelijk, zet het deksel er op en laat 10 minuten sudderen.

Roer af en toe. Voeg een beetje water toe als het mengsel te droog wordt.

Voeg de zure room toe en warm nog 5 minuten door.


Kook ondertussen de spaghettini beetgaar.


Voeg een paar eetlepels kookvocht bij het auberginemengsel, dit geeft de saus een mooie glans en zorgt ook dat deze beter 'plakt' aan de pasta. 

Pureer met een staafmixer en breng op smaak.

Roer de saus door de pasta.

Serveer met ParmeSan.


Smakelijk!!

© 2 0 1 8