GOATY BOMBE
feestelijk kaasje

Het originele recept voor deze kaasbombe komt uit 'BAZAAR' van Sabrina Ghayour. Sabrina gebruikt geitenkaas.

Dit is onze plantaardige versie.


Heerlijk als onderdeel van een kaastafel, als aperohapje of voorgerecht om te delen.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 250g bien chevere

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 theelepel sumak

  • 10g bieslook, fijn gehakt

  • geraspte schil van 1/2 bio sinaasappel

  • 1-2 theelepel chilivlokken

  • granaatappelpitjes (ca 200g)

  • 50g pistachenoten, grof gehakt

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Meng de chevere met de overige ingrediënten in een mengkom goed door mekaar.

Leg een stuk plasticfolie op je werkblad en schep de kaasmassa in het midden.

Neem de 4 hoeken samen, druk de lucht eruit en draai de folie strak aan tot tegen de kaas.

Vorm met je handen een bal (leg de bal in een rond kommetje) en laat 30 minuten opstijven in de koelkast (of 10 minuten in de diepvries).


Haal de bal uit de koelkast en leg hem op een mooi bord of serveerschaal.

Prik langs alle kanten vol met de granaatappelpitjes 

Strooi de pistaches erover en steek hier en daar stukjes in de zijkanten.

Dek af met plasticfolie en zet de bol tot gebruik in de koelkast.


Serveer met crackers, knäckebröd of toast.

© 2 0 2 0