ZADENCRACKERS
lekker bij het aperitief

Recept van Pascale Naessens.

Een lekker en gezond alternatief op de traditionele crackers.

INGREDIENTEN
  • 150 gr gebroken lijnzaad

  • 150 gr zadenmengeling (pompoen, sesam, zonnebloem, chia, ... )

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven voor tot 180°. Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.


Meng alle zaden bij mekaar.

Mix 1/3e tot meel en voeg dit terug bij de zaden. Meng goed.

Voeg voorzichtig water bij tot alles net onder staat. Laat een half uurtje wellen tot er een dikke brij ontstaat.

Rol de brij tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 1/2 cm.
Verwijder het bovenste bakpapier.

Maak met een mes inkepingen, zodat je de crackers makkelijk en gelijkmatig kan breken na het bakken.
 

 

 

Bak 20 minuten op 180° of tot de crackers mooi lichtbruin zijn.

Draai voorzichtig om en bak de onderkant nog 10 minuutjes.

© 2 0 1 8