CASHEWKAASKROKETJES
smeuïg en very cheezy

Koken voor de boekskes.
Meer bepaald voor het februarinummer van Eva magazine.
Thema: Kraakt het dan smaakt het!​

Het recept voor deze kroketjes ontstond na een 'ongelukje'.Ik had een nieuwe batch cashewbert kaasjes voorbereid maar kwam te laat tot de ontdekking dat er geen kaascultuur meer in huis was. Ik besloot een poging naar kroketjes te wagen en dat bleek een succes!
De edelgist gecombineerd met de miso zorgt voor een zacht kazige smaak, door toevoeging van de kokosolie zijn de kroketjes heerlijk smeuïg binnenin, de panko geeft een knapperige, luchtige korst.

Laat je inspireren en do keep us posted, en taggen enzo, ook altijd fijn.

Maar vooral, laat het smaken!

 

Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en foto’s: Eveline Boone - @frenchbeans.be

INGREDIENTEN
  • 300 gr cashews, overnacht geweekt

  • 100 ml water

  • 3 eetlepels edelgist

  • 3 eetlepels kokosolie, ontgeurd

  • 3 eetlepels ciderazijn + extra voor het beslag

  • 1,5 eetlepel miso, licht

  • 1/2 theelepel vitamine C poeder

  • 1 theelepel gedroogde ui

  • 1/2 theelepl gedroogde look

  • 1 theelepel zeezout

  • een paar eetlepels kikkererwtenmeel

  • water

  • edelgist

  • panko

BEREIDINGSWIJZE

Kook de cashews enkele miunuten.

Giet af.

Blend de uitgelekte cashews met 100 ml vers water.

Voeg de edelgist toe met de kokosolie, de ciderazijn, de miso, het vitamine c poeder, de ui, de look en het zout en blend tot een fijne, gladde puree.

Laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.

Neem 2 ondiepe schalen.

Roer in de 1e schaal enkele lepels kikkererwtenmeel tot een licht beslag met wat water en een beetje ciderazijn.

Voeg eventueel edelgist of wat gedroogde kruiden toe voor extra smaak. (optioneel)

Strooi panko in de 2e schaal.

Warm de oven tot 180°.

Beleg een bakplaat met bakpapier.

Nu begint het echte werk: kroketjes maken!

Rol bolletjes van de kaasmassa, een flinke eetlepel per kroket.

Haal de bolletjes door het beslag en vervolgens door de panko.

Leg de bolletjes op de bakplaat en druk de bovenkant een beetje vlak.

Werk het deeg volledig op. (*)

Bak de kroketjes in 15-20 minuten goudbruin.

Lekker als aperitiefhapje met tomatenchutney of als lichte lunch met een spinazieslaatje met tamari-amandelen.

Smakelijk!

(*) Je kan het teveel aan kroketjes makkelijk invriezen en afbakken wanneer je ze nodig hebt.

© 2 0 1 8