TOMATEN CHUTNEY
een pittige basic

Het recept voor deze eenvoudige chutney vond ik bij Jamie Oliver.

Met een paar simpele basic ingrediënten schud je een smaakbom uit je mouw.

De pittig zoet-zure chutney past perfect bij een (noten)kaasje, een bonenburger of gegrilde groentjes.

INGREDIENTEN

voor een grote pot:

  • 250 gr rode ui

  • 500 gr rijpe tomaten (bij voorkeur verschillende soorten)

  • 1 rode chili, zonder pitjes en zaadlijst

  • 75 ml rode wijnazijn

  • 140 gr bruine (riet)suiker

  • zeezout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Pel de ui en snijd hem in fijne schijfjes of kleine blokjes.

Was de tomaten en hak ze grof.

Snijd de chili in de lengte doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.

Doe de groenten samen met de azijn en de suiker in een pot.

Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 40 tot 50 minuten pruttelen of tot de chutney voldoende ingedikt is.

Roer af en toe om.

Giet de chutney in een gesteriliseerde bokaal en sluit goed af.

Bewaar tot 4 weken in de koelkast.

© 2 0 1 8