top of page
VIJGEN MET RICOTTA
fancy frui!tjes

Rijpe vijgen zijn super lekker, en deze in de oven gebakken variant is pure verwennerij.
Fruit in een zondags jasje. Heerlijk zoet en comforting.

Als vulling gebruik ik huisgemaakte cashewricotta.
Als dat je allemaal wat te omslachtig lijkt kan je de ricotta vervangen door een plantaardige kwarkvariant zoals Greek nature van Alpro.


In deze versie geeft agavesiroop een zacht zoet accent.

Hou je meer van karamel, ga dan voor ahornsiroop.

Of probeer eens dadelsiroop of Luikse siroop voor een snoeperige variant.

INGREDIENTEN

per persoon

  • 4 rijpe vijgen

  • 4 eetlepels ricotta

  • een snufje kaneel

  • agavesiroop (of ahorn- of dadelsiroop voor een meer uitgesproken smaak)

  • een handje amandelen, gehakt

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°

Snijd de vijgen in kruis voor 3/4 in. Opgepast, niet tot de bodem doorsnijden!

Plooi ze lichtjes open en zet ze in een ovenschaaltje.

Strooi een beetje kaneel en een drupje siroop in de vijgen.

Vul ze met de ricotta.

Strooi nog wat extra kaneel en een drizzel siroop over de ricotta.

Verdeel de gehakte amandelen over de vijgen en zet ze in de oven.

Bak in 15-20 minuutjes mooi gaar.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page