top of page
SAN'S NOT ELLA'S
Not-Ella's

Deze makkelijke notenkoekjes zijn gebaseerd op onze pindakoekjes.
Een iets zoeter alternatief voor de uitzonderingen die niet van pindakaas houden.

 

Bij deze koekjes gebruik ik een heel lekkere notenpasta met amandel en hazelnoten. In combinatie met de rauwe cacaonibs geeft dit een fijn Nutella-gevoel

Je kan de nibs eventueel vervangen door stukjes pure chocolade maar dit gaat het resultaat wat beïnvloeden. De nibs smelten niet - in tegenstelling tot 'gewone' chocolade - en zijn ongezoet.

tip:

Gebruik amandelmeel ipv amandelbloem.

Bij amandelmeel wordt de volledige amandel gebruikt en gemalen. Amandelbloem wordt vaak gemaakt van de amandelpulp die achterblijft na extractie van de olie.  

 

Geef de voorkeur aan notenpasta zonder toevoegingen.

Pasta van 100% noten zonder suiker, glucose of toegevoegde olie.

INGREDIENTEN

voor 20-30 kleine koekjes (of 12-15 grote)

  • 100 gr amandelmeel

  • 120 gr amandel-hazelnootpasta (of een andere notenpasta naar keuze)

  •   80 gr agavesiroop

  •   20 gr rauwe cacaonibs

  • 1/4 tl Bourbon vanille

  • een snufje zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.

​Beleg een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Meng het amandelmeel met de notenpasta en de agavesiroop.
Voeg de cacaonibs, de vanille en een snufje zout toe en meng tot een soepel deeg.

Vorm balletjes en leg ze op de bakplaat.

Druk de balletjes vlak met een vork of koekjesstempel (tot een kleine cm dik) 
Zorg dat de koekjes mekaar niet raken, ze zetten tijdens het bakken een beetje uit.

Bak de koekjes in ca 10 minuten goudbruin.

 

De baktijd is afhankelijk van je oven. De koekjes zijn klaar als de randen goudbruin zijn, de buitenkant krokant en het binnenste nog een beetje zacht. De koekjes gaan nog uitharden bij het afkoelen.
 

Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

Neem de koekjes met een spatel van het bakpapier (voorzichtig ze zijn nog wat broos) en laat ze volledig afkoelen op een rekje.

Bewaar de afgekoelde koekjes in een luchtdicht afgesloten doos.

 

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page