PINDAKOEKJES
cookie heaven

Thee met een koekje. Zalig toch! 
Jammer genoeg is wat in de handel verkrijgbaar is meestal niet zo'n goeie keuze. Vol geraffineerde suikers, slechte vetten, bewaarmiddelen enzomeer. Daar doe je je lijf geen plezier mee. Deze pindakoekjes met slecht 4 ingrediënten zijn een gezonder alternatief.
Lekker, makkelijk en snel klaar.

Wat wil een mens nog meer? 

Gebruik amandelmeel ipv amandelbloem.

Bij amandelmeel wordt de volledige amandel gebruikt en gemalen. Amandelbloem wordt vaak gemaakt van de amandelpulp die achterblijft na extractie van de olie.  

 

Geef de voorkeur aan pindakaas zonder toevoegingen. Gemaakt van 100% pinda's met een beetje zeezout. Zonder suiker, glucose of toegevoegde olie. Wij zijn fan van de pindakaas van Horizon, zowel de crunchy als de creamy variant. Allebei super lekker!

INGREDIENTEN

voor 20-30 kleine koekjes (of 12-15 grote)

  • 100 gr amandelmeel (zie tip)

  • 120 gr pindakaas  (zie tip)

  •   80 gr ahornsiroop (of kokosnectar)

  • 1 á 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (om de koekjes in te rollen)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.

​Beleg een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Meng het amandelmeel met de pindakaas en de ahornsiroop tot een glad deeg.
Vorm balletjes, rol ze door de kokosbloesemsuiker.
Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze plat met een vork of koekjesstempel (tot een kleine cm dik) Zorg dat de koekjes mekaar niet raken, ze zetten tijdens het bakken een beetje uit.

Bak de koekjes 8 á 10 minuten.

 

De baktijd is afhankelijk van je oven. De koekjes zijn klaar als de randen goudbruin zijn, de buitenkant krokant en het binnenste nog een beetje zacht. De koekjes gaan nog uitharden bij het afkoelen.
 

Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

Neem de koekjes met een spatel van het bakpapier (voorzichtig ze zijn nog wat broos) en laat ze volledig afkoelen op een rekje.

Bewaar de afgekoelde koekjes in een luchtdicht afgesloten doos.

 

Smakelijk!

© 2 0 1 8