top of page
QUICHE MET GROENE ASPERGES
verfijnd lekker

Recepten voor vegan quiches zijn snel en makkelijk te vinden.
Recepten voor lekkere quiches, dat is een ander verhaal.
Vaak zijn ze te droog, te weinig afsmakend,..

Na een tijdje puzzelen kwam ik tot een heel erg lekkere basisversie, eerder al gepost met kerstomaatjes.

Deze versie met groene asperges is daarop geïnspireerd.


Je kan de vulling aanpassen naar de goesting van 't moment.
Laat je inspireren, do keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je je gerechtje deelt.
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • een vel bladerdeeg, vegan

  • 500-700 gr groene asperges

  • 2 teentjes look, geperst

  • 1 pakje silken tofu

  • 3 eetlepels tapioca

  • 3 eetlepels edelgist

  • 1 eetlepels mosterd

  • 1 theelepel kala namak

  • zwarte peper

  • olijfolie

  • een handvol (Thaise) basilicum en bladpeterselie

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

Leg het bladerdeeg in een taartvorm.
Beleg met een vel bakpapier en verdeel hierover bakbonen.
Bak het bladerdeeg blind gedurende 20 minuten.

Snij ondertussen de asperges: hou de punten opzij (ca 10 cm) en snijd de rest in blokjes,
Meng de asperges met een scheutje olijfolie in een ovenschotel.
Zorg dat de puntjes volledig met olie bedekt zijn!
Kruid met peper en zout en zet 15 minuten mee in de oven.

Mix de tofu met de tapioca, look, edelgist, mosterd, kala namak en een flinke draai peper. Meng de verse kruiden onder het beslag.
Verdeel het beslag over de taartbodem.
Schep de groenten erover en bak in 20-30 minuten goudbruin.

Verdeel nog wat de verse kruiden over de quiche en serveer met een frisse salade.
Smakelijk!

 

bottom of page