CHOCOLADEKOEKJES
chocolade, need i say more?

Een tijdje terug vond ik op pintrest een leuk dessertje: puddingplantjes. 

Ik vond de presentatie super, maar de uitvoering nogal traditioneel en vooral veel te zoet. 

In plaats van de klassieke pudding maakte ik een chocolade crème met avocado en kokosmelk, in plaats van de oreocrumble besloot ik zelf chocoladekoekjes te bakken.

De basis is dezelfde als bij de gingerbread men, deze keer met lekker veel cacao ter vervanging van de speculaaskruiden.

INGREDIENTEN

voor 40 kleine koekjes

  • 1 theelepel gemalen lijnzaad (het malen gaat makkelijk in een vijzel)

  • 3 theelepels warm water

  • 2 1/4 cup speltbloem

  • 12 theelepels ongezoet cacao 

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/4 theelepel zeezout

  • 1/2 cup gesmolten kokosolie

  • 1/4 cup cashewpasta 

  • 1/4 cup kokosbloesemsuiker

  • 1/4 cup ahornsiroop

BEREIDINGSWIJZE

Meng het lijnzaadmeel met het water in een grote kom en zet even opzij.
  
Meng in een andere kom de bloem met de cacao, baking soda en zout. Zet opzij

Roer de lijnzaadpasta nog eens goed door elkaar en voeg de kokosolie, kokosbloesemsuiker, notenpasta en ahornsiroop toe. Klop tot een luchtige gladde massa.


Roer de droge mengeling geleidelijk door de natte.

Kneed goed door met je handen en vorm een dikke plak.

Wikkel de plak in folie en leg 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
 

Verwarm de oven tot 165°

Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en leg het tussen 2 vellen bakpapier.

Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik.

Steek de koekjes uit met een leuk vormpje.

 

Plaats het uitgestoken deeg voorzichtig op de bakplaat.

Bak 10-12 minuten of tot de randen lichtjes bruin worden.


Haal de bakplaat uit de oven.
Laat de koekjes 10 minuten rusten voor je ze van de bakplaat naar het afkoelrooster verplaatst.

Smakelijk!

© 2 0 1 8