top of page
MAÏSTORTILLA'S GUACSALADE EN ZURE ROOM
ai ai ai caramba!

Een heerlijke combinatie van een makkelijke, pittige bonensaus, guacomole salade en zure room. Perfect for lunch.

Alles homemade en plantbased. Super duper nice!

Laat je inspireren, do keep us posted en vergeet ons niet te taggen op Instagram (#sanskeuken).
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

 

INGREDIENTEN

voor de bonensaus

  • 1 middelgrote ui, fijngehakt

  • 240 gr kidneybonen uitgelekt, uit blik of zelf gekookt

  • 3-4 tomaten, grof gehakt

  • een snufje kaneel

  • een snufje ongezoete cacao

  • chili

  • 1 theelepel bonenkruid (of komijn)

  • zwarte peper

  • zeezout

  • olijfolie 


 

voor de guac-salade

  • 1/2 rode ui

  • 1 rood pepertje

  • 1 rijpe avocado

  • een bosje koriander

  • een handvol rijpe kerstomaten

  • sap van 1/2 limoen

  • extra vergine olijfolie van een goed kwaliteit

  • zwarte peper

  • zeezout

 

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de bonensaus:
Fruit de ui in een scheutje olijfolie op een zacht vuur glazig.
Zet het vuur hoger en voeg de tomaten toe. Laat even mee sudderen.
Voeg de bonen, het bonenkruid, de kaneel, de cacao en de chili toe.
Kruid met peper en zout en laat een kwartiertje verder sudderen.

Maak ondertussen de guacsalade:
Hak de chili grof.
Pel en ontpit de avocado en hak het vruchtvlees samen met de chili fijn.
Meng al hakkend.
Hak de koriander grof.
Voeg de tomaatjes toe en hak al mengend alles onder mekaar.

Voeg het sap van de limoen toe samen met een eetlepel olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Zet opzij.

Toast de tortilla’s even in een droge pan.

Vul de tortilla’s:
Schep de bonen in het midden van de tortilla.
Schep hierop een royale portie guac-salade.
Verdeel hierover enkele lepels zure room.
Vouw de tortilla dicht en serveer.

 

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page