top of page
KUKU SABZI
de Perzische kruidenomelet veganised

De klassieke Perzische kruidenomelet was een van mijn favorietjes. Snel, makkelijk en very yummie. Het werd dan ook prioriteit een lekkere vegan variant te vinden.

Na een beetje geëxperimenteer kwamen we tot dit smakelijke resultaat.

 

Kuku is het lekkerst op kamertemperatuur maar kan ook koud gegeten worden.

Ideaal voor een picknick of als onderdeel van een brunch.

Op de foto hierrnaast met auberginerolletjes en bloemkoolrrijst.

INGREDIENTEN

voor 4 porties

 

  • 1 cup kikkererwtenmeel

  • 1 cup water

  • 200 gr jonge spinazie

  • 100 gr groene kruiden (munt, bieslook, dille, peterselie, koriander)

  • 5 lente-uitjes (of 1 prei) in fijne ringetjes

  • 1 teentje look, geperst of fijn gehakt

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel komijn

  • 1/2 theelepel kala namak

  • 2 eetlepels edelgist

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • olijfolie

een oven-bestendige pan van ongeveer 25 cm diameter

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de lente-ui met de look in een bodempje olijfolie zacht (niet bruinen).
Warm ondertussen de grill voor (± 240°).
Hak de spinazie en de kruiden fijn.
Meng het kikkererwtenmeel met de kurkuma, komijn, edelgist en kala namak.

Voeg het water toe en klop los.

Kruid met peper en zout.
Voeg de spinazie en kruiden toe. Het resultaat is een dikke brij.


Giet de brij bij de lente-ui en roer even om.
Zet het vuur lager en laat een paar minuutjes bakken tot de zijkanten vast worden.

 

Zet de pan in de oven onder de grill en laat 5-10 minuutjes verder garen tot de omelet mooi samenhangt en lichtjes is gekleurd.

 

Neem de pan uit de oven en zet even opzij tot de kuku lichtjes is afgekoeld en verder gegaard.

 

Snijdt de kuku in 4 stukken en serveer met een frisse salade.
Smakelijk!

bottom of page