AUBERGINEROLLETJES MET BLOEMKOOLRIJST
simply stylish

Deze rolletjes zien er niet alleen heel stijlvol uit, ze zijn ook super eenvoudig te maken.

Ze laten zich makkelijk op voorhand klaarmaken.

Ideaal als voorgerecht, lichte lunch of als onderdeel van een picknick of zomerse potluck.

INGREDIENTEN
  •  2 lange aubergines

  •  1 eetlepel olijfolie

  •  1/4 theelepel grof zeezout

​​

  • 1/2 bloemkool, de roosjes

  • 1/3 cup bladpeterselie, gehakt

  • 1/3 cup munt, gehakt

  • 1/4 cup pijnboompitten (of zonnebloem-, pompoen-)

  • 1/2 rode uit, fijn gehakt

  • 2 eetlepel olijfolie

  • 2 theelepels rode wijnazijn

  • 1 teentje knoflook

 

voor het sausje:

  • 2 eetlepels tehina

  • sap van 1/2 citroen

  • 1 theelepel agavesiroop (of rijstsiroop,...)

  • 1 teentje knoflook

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.

Borstel of wrijf ze in met olijfolie en kruid met het zeezout.

Bak ze goudbruin in de grillpan. (of bak ze in de oven op 200° - ca 5 minuten per kant)

 

Pulse de bloemkoolroosjes in een foodprocessor tot 'rijstkorrels'.

Warm een 1/2 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Voeg de bloemkoolrijst toe en stoof dit een 5-tal minuutjes zacht.

Doe de bloemkoolrijst in een grote kom en laat afkoelen in de koelkast


Als de bloemkoolrijst is afgekoeld voeg je de peterselie, de munt, de pijnboompitten en de rode ui toe.

Meng in een kommetje 1 1/2 eetlepel olijfolie met de rode wijnazijn en de look en meng dit door de bloemkoolrijst.

Meng de ingrediënten voor het sausje in een apart kommetje met een eetlepel water tot een gladde saus.

Nu kunnen we de rolletjes samenstellen:

Leg een plak aubergine op het aanrecht.

Leg hierop 1 à 2 eetlepels bloemkoolrijst en rol op. Prik eventueel vast met een houten cocktailprikker. Verwerk zo alle plakken.

 

Serveer met het sausje en extra peterselie en pijnboompitten.

Smakelijk!

 

© 2 0 1 8