top of page
KALE CAESAR SALAD
knapperig en heerlijke tsjiezie

Een knapperige vegan versie van de klassieker.

De zoete aardappel en kikkererwten zorgen voor pit, de dressing brengt de krachtige smaken van spruitjes en boerenkool in balans.

Een maaltijdsalade om van te blijven smullen.

INGREDIENTEN

voor 2 ruime porties

 

  • 1 grote zoete aardappel, in (halve) schijfjes

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 0,5 theelepel chilipoeder

  • 2 theelepels gerookte paprika

  • zeezout

  • zwarte peper

  • 250 g kikkererwten, zelf gekookt of uit blijk, uitgelekt

  • 1 middelgrote krop boerenkool (kale), in fijne reepjes

  • 2 handvol spruitjes, in fijne reepjes (of extra kale)

  • 1 avocado, in schijfjes

  • tahini caesar dressing

  • Gondino

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 210°

Meng de schijfjes zoete aardappel met de olijfolie, chili, paprika, peper en zout op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat de marinade mooi verdeeld is en leg de stukjes naast elkaar.

Bak 20 minuten.

Meng ondertussen de boerenkool met de spruitjes in een grote mengkom.

Voeg enkele lepels dressing toe en kneed de salade even door. Zet opzij.

Haal de plaat uit de oven en voeg de kikkererwten toe.
Meng goed en bak nog eens 20 minuten tot de kikkererwten mooi krokant zijn.

​​​

Meng de geroosterde aardappel en kikkererwten door de salade.

Serveer met de avocado, extra dressing en wat geraspte Gondino (of een andere vegan kaas naar keuze)

Smakelijk!


 

bottom of page