top of page
HUMMUS
de basis

Mijn basisversie waar ik graag mee speel.

Afhankelijk van het seizoen, de goesting en de inhoud van de voorraadkast probeer ik graag nieuwe combinaties uit.
Sommige mét veel en andere met wat minder succes.


Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 250 gr kikkererwten, zelf gekookt - of uit blik, uitgelekt
 en gespoeld (*)

  • 2 eetlepels olijfolie


  • 2 eetlepels tahina


  • 2 eetlepels citroensap


  • 1 teentje look, geperst


  • 1/2 theelepel komijnpoeder


  • Himalayazout


  • zwarte peper


  • 1-2 eetlepels sesamzaad, droog geroosterd

BEREIDINGSWIJZE

Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht (*).

Mix de kikkererwten met de overige ingrediënten in een foodprocessor.

Voeg, indien mengsel te droog is, enkele lepels van het kikkererwtenvocht (of water) toe. 

De aquafaba maakt het mengsel luchtiger, romiger en heeft geen invloed op de smaak. In tegenstelling tot extra olie of citroensap.


Kruid naar smaak.

Rooster de sesam goudbruin in een droge pan.

Schep de hummus in een mooie kom.

Overgiet met een scheutje olijfolie en strooi de sesamzaadjes erover.

Serveer als dip met rauwe groenten, grissini of flatbreads

bottom of page