FLATBREADS
quick & easypeasy

Deze flatbreads zijn super makkelijk te maken en heel erg lekker.

Geen brood in huis? Je maakt de flatbreads in een wip.

Lekker met falafel, hummus of bij een curry.

Ik haalde de mosterd bij Jamie Oliver en Gaz Oakley.
Mijn versie is een mix van de twee.
 

Je kan de yoghurt vervangen door water of melk. Dan zijn de breads iets minder rijk en fluffy.

INGREDIENTEN

voor 8 stuks

  • 300 gr speltbloem

  • 12 gr wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 theelepel baking soda

  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)

  • 300 gr ongezoete, plantaardige yoghurt (of water)

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Meng de bloem met het bakpoeder, de baking soda, de paprika en de yoghurt (of water).

Kneed in enkele minuten tot een elastisch deeg.

Laat 10 minuten rusten onder een vochtige keukendoek.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

Bestuif het aanrecht met bloem en vlak het mooi uit met de muis van je hand.

Zet de grillpan op een hoog vuur.

Zorg dat de pan heel heet is.

Bak de flatbreads in ca 2-3 minuten per kant mooi gaar en luchtig.

© 2 0 1 8