top of page
FANCY PARTY DIP
Paul's dip veganised

Toen vanuit Greenway de vraag kwam naar testkokers voor een nieuw project was ik er als de kippen bij. 

Als er kan gekookt en geëxperimenteerd worden, count me in!


In het recept dat ik mocht testen bleek zowel roomkaas als eieren te zitten. Maar veganisen mocht, en werd zelfs aangemoedigd. Say no more!


Ik ging ermee aan de slag, en al zeg ik het zelf, het resultaat mag er wezen. Heel erg lekkere combo en heel erg fancy party proof.


  • de roomkaas verving ik door onze cashew ricotta

  • ipv hardgekookte eieren experimenteerde ik met silken tofu en de spices van onze no-egg salad

  • en to top it off: de geweldig lekkere zwarte look kaviaar die ik ontdekte bij Cajun in de Hoogstraat.


Do try this @ home 

INGREDIENTEN


  • 200 g silken tofu

  • 1/4 tl kurkuma

  • 1/4 tl lookpoeder

  • 1/4 tl kala namak

  • 2 el edelgist


BEREIDINGSWIJZE

Leg een kaasdoek in een vergiet op een schaal.

Schep de silken tofu in de kaasdoek, vouw overhoeks samen en draai lichtjes aan. Laat uitlekken.


Meng ondertussen de ricotta met de veganaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout en lepel in een mooi schaaltje.


Snijd de lente-ui in fijne ringetjes.


Knijp het overtollige vocht voorzichtig uit de tofu. 

Doe de helft van de tofu in een potje en meng met de kurkuma, edelgist, lookpoeder en kala namak. Schep de natuur tofu er vervolgens voorzichtig door.


Lepel het tofu-ei over de ricotta, schep de kaviaar erover en werk af met fijngesneden lente-ui.


Smul van de dip met tortilla chips.

bottom of page