top of page
CHORIZO-FLAVOURED COLD CUTS
spicy charcuterie

Deze pittige charcuterie is heel lekker op brood met zongedroogde tomaatjes en knapperige sla.

Het recept is gebaseerd op onze pastrami

Voor deze cold cuts verving ik de kikkererwten door firm tofu. De tofu maakt de textuur iets zachter en smeuïger. De pittige chorizokruiden smaken goed door.

Een leuke afwisseling tussen brood als take-away lunch of als extra knabbel bij de picknick.

INGREDIENTEN
  • een pak firm tofu, uitgelekt 

  • 15 gr edelgist (1/4 cup)

  • 2 eetlepels chorizo spice mix 

  • 2 eetlepels natriumarme tamari of soyasaus 

  • 130 gr tomatenpuree

  • 100 ml groentebouillon

  • 260 gr tarwegluten

  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Mix alle ingrediënten behalve de gluten en de olijfolie in een foodprocessor glad.


Giet de mengeling in een grote kom en voeg de gluten toe. 

Roer even door met een lepel en werk verder met je handen tot het zich tot een deeg vormt.

Kneed het deeg in ca 2 minuten van kleverig tot elastisch.

Kneed niet te lang want dit maakt de seitan taai!


Vorm het deeg tot een 'brood' zodra de textuur vast en elastisch is.

Verpak het deeg losjes in aluminiumfolie en stoom 20 minuutjes.

(niet te strak, de seitan gaat iets uitzetten door het stomen)


Warm de oven tot 220°


Haal de seitan uit de folie, dep droog en laat iets afkoelen.

Wrijf de seitan in met olijfolie, leg op een bakplaat en bak in 20 minuten krokant. 

Draai halverwege om.


Laat afkoelen voor je hem versnijdt.

Smakelijk!


bottom of page