top of page
CHEESECAKE MET BESSEN
friszoet en smeuïg

Het recept voor deze smeuïge cheesecake ontdekte ik tijdens een EVA workshop. Hieronder mijn, lichtjes aangepaste versie.


Voor een gezondere én glutenvrije versie kan je de koekjesbodem vervangen door eentje met haver en amandelen.

Maal 100 gram havervlokken met 70 gram amandelen. Meng err 1 el speculaaskruiden, 40 gram kokosolie en 50 ml agavesiroop onder. 

Verdeel over de spingvorm en bak in ca 15 minuten droog. 

Vervolg het recept zoals hieronder beschreven.

INGREDIENTEN

voor de bodem:

  • 200 gr Lotus speculaas

  • 50 gr plantaardige boter

voor de vulling:

  • 2 el tapioca (of maizena)

  • 4 el plantaardige melk

  • 2 pakjes silken tofu

  • 1 tl gemalen amandelen

  • 120 gr rietsuiker 

  • de zaadjes van 1 vanillepeul

  • 1,5 el witte tahini (of amandelboter)

  • 1 tl zeezout

  • zeste van 1 bio citroen

  • 1 el citroensap

voor de topping:

  • bessenmengeling of coulis van vers of diepvriesfruit naar keuze

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180°


Vermaal de koekjes kort in de blender.

Meng met de zachte boter.

Bedek de bodem van een springvorm meet het koekjesmengsel. Druk mooi vlak.

Bak in ca 10 minuten droog. Laat afkoelen.


Roer de tapioca met de melk glad.

Mix samen met alle ingrediënten van de vulling in een foodprocessor.

Giet het mengsel op de kokejesbodem.

Bak in ca 45 minuten of tot de bovenkant lichtjes gekleurd is.

Laat de taart afkoelen en zet dan voor minstens 2 uur in de koelkast.


De vulling 'wiebelt' op dit moment nog een beetje en mogelijk heeft zich een 'blaar' gevormd. Dat is normaal. De blaar gaat inzakken en de textuur zal nog verstevigen.


Neem de taart vlak voor het serveren uit de koelkast.

Versier met de bessen of coulis.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page