top of page
CAPTAIN HADDOCK'S FAVOURITE
romig, zoet en zilt

Deze frisse, romige spread is gebaseerd op onze Jack's no tuna.

De combinatie van pittige rode ui, frisse citroen, zoete appel en dille werkt leuk samen met de zilte smaak van nori. De zeekraal en zoute kappertjes versterken dat effect en geven een diepere laag. Voor deze spread verving ik het jackfruit door artisjokkenbodems voor een romerige textuur.


Vanwaar de naam? Haddock is Engels voor haring. De combinatie haring, appel en dille is een klassieker. Deze spread vult hetzelfde vakje, zonder dat er een dier voor gedood hoeft te worden. En daar houden we van, bij SAN'Skeuken.


Je kan ook kappertjes op azijn gebruiken, pas dan de hoeveelheid citroen en zout aan.

INGREDIENTEN


  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 3 eetlepels citroensap

  • 1 theelepel gedroogde zeekraal

  • 1 à 2 theelepel gedroogde kappertjes

  • 3 eetlepels veganaise

  • 3 eetlepels soya yoghurt Greek nature

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel verse dille, grof gehakt

  • 2 appels, 1 in brunoise, 1 geraspt

  • 3 eetlepels norivlokkken (of salade du pêcheur)

  • 1 middelgrote augurk, in grove stukken

  • 300 gr artisjokbodems (of jackfruit), uitgelekt

  • zeezout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Meng de ui met het citroensap.

Vijzel de gedroogde kappertjes met de zeekraal en voeg bij de ui.

Voeg de veganaise, de mosterd, de yoghurt en de geraspte appel bij de ui en meng goed. 

Roer de appel brunoise, de nori en de dille door de saus.

Zet opzij.


Puls de augurk en de artisjokbodems kort in een foodprocessor.

Voeg het mengsel bij de saus, kruid met peper en zout en roer goed door mekaar

Proef en kruid indien nodig bij.


Lekker op bruin brood of knäckebrod met een plukje verse dille of enkele blaadjes rucola.

bottom of page