top of page
CANNELONI CON ZUCCHINI ED ERBE
een overvloed aan kruidige smaken

De overvloed aan groene kruiden geeft deze canneloni een heel aparte, frisse toets.

Het vullen van de buisjes is een hele klus maar de moeite meer dan waard. Het vullen gaat iets makkelijker als je de crème een paar uur in de koelkast laat opstijven. (*)

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 500 g Greek Nature yoghurt

  • 2 grote courgettes

  • een bosje bieslook

  • een handvol platte peterselie

  • een handvol basilicumblaadjes

  • een handvol jonge spinazieblaadjes

  • 1 sjalotje

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 eetlepels edelgist (of naar smaak)

  • zwarte peper

  • zeezout

  • olijfolie

  • 500 g cannelloni buisjes

  • ParmeSan

voor de tomatensaus:

  • een handvol kerstomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 fles tomatencoulis (passata)

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de courgettes in grove stukken en kook ze zacht in ongezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

Meng de spinazie samen met de verse kruiden, de sjalot en knoflook en de edelgist door de uitgelekte yoghurt. (Hou enkele lepels yoghurt apart voor de afwerking)
Voeg de afgekoelde courgettes toe en mix het geheel tot een lopende crème. (*) Kruid naar smaak.


Bereid ondertussen de tomatensaus:

Verwarm de tomatencoulis met een scheutje olijfolie.

Voeg de kerstomaatjes en de look toe.  

Kruid naar smaak en laat een half uurtje sudderen.


Verwarm de oven tot 180°.
Vul de cannelloni met de courgette-crème en verdeel de buisjes over de bodem van een ingevette ovenschotel.
Overgiet met de tomatensaus.
Verdeel hierover enkele lepels Greek nature en bestrooi met ParmeSan.

Bak 30 minuten in de oven of tot de cannelloni mooi goudbruin gebakken is..

Smakelijk!


TIP: Ik laat de yoghurt een nachtje uitlekken.

Dit is optioneel, maar het maakt de vulling minder vloeibaar.

Plaats een grote zeef op een kom. Leg hierin een kaasdoek.

Giet de yoghurt in de kaasdoek. Knoop de doek dicht en span zachtjes aan tot de yoghurt bijna door de gaatjes komt.

Laat een nachtje uitlekken.

© 2 0 2 1

bottom of page