top of page
BORSCHT 2.0
klassieker met een moderne twist

Borscht, de Russische klassieker, maar dan in een moderner vegan jasje.

Met groentebouillon en vooraf geroosterde groentjes voor extra smaak.

En een flinke lepel zure room om het af te maken. Vegan natuurlijk, dat spreekt.

Geïnspireerd op het recept van The crumbly kitchen, aangapst aan onze smaak.

De hoeveelheid bouillon is indicatief. Alles is afhankelijk van de hoeveelheid groenten - grootte van de kool, bietjes en zoete aardappel - én uiteraard van je persoonlijke smaak.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 2 eetlepels olijfolie

  • 3 grote rode bieten, geschild, in blokjes

  • 1 grote wortel, geschild, in blokjes

  • 1 zoete aardappel, geschild, in blokjes

  • zeezout

  • zwarte peper

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 kleine ui, in halve ringen

  • 1 prei, in dunne halve ringen

  • 3 teentjes look, fijngehakt

  • 2 - 2,5 liter groentebouillon

  • 1 laurierblad

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 kleine (rode) spitskool, in fijne reepjes

  • 4 eetlepels rode wijnazijn

 

voor garnering:

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

Bekleed een bakplaat met herbruikbaar bakpapier.

Schep de blokjes rode biet, wortel en zoete aardappel op de bakplaat.

Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snufje peper en zout.

Bak in 35 à 40 minuutjes gaar. Schep halverwege om.

Smelt de kokosolie in een grote pot om middelhoog vuur.

Stoof de ui en prei in 15 minuten zacht.

Voeg de look toe en laat enkele minuten zachtjes meestoven.

Voeg de bouillon toe met de geroosterde groenten, het laurierblad en de tijm.

Breng aan de kook, temper het vuur en voeg de kool toe.

Laat in 15 à 20 minuten gaar sudderen.

Voeg de wijnazijn toe. Kruid naar smaak.

Serveer met een schep vegan zure room en gehakte peterselie of dille.

Smakelijk!

© 2 0 2 1

bottom of page