top of page
BONENSOEP MET VENKELZAADJES
hartige winterkost

De geroosterde look geeft deze romige bonensoep een verrassend aparte smaak.
Het venkelzaad voegt een heerlijke anijstoets toe.
Een pittig vullend soepje. Comfy winterfood!

INGREDIENTEN
  • 1 bol knoflook

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel venkelzaad

  • 1/4 theelepel chili-vlokken

  • 1 grote ui, grof gehakt (of 2 sjalotten)

  • 2 stengels bleekselder, in blokjes (of venkel)

  • 2 grote wortels, in blokjes

  • 1100 gr witte bonen, gekookt (= 500 gr droog)

  • 1,5 liter groentebouillon

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 220°.
Snijd de top van de bol knoflook. Zorg dat je alle teentjes mee hebt.
Plaats de bol in de oven en bak in 30 minuten zacht.
Zet opzij om af te koelen.
 

Warm de olijfolie in een grote pot op middelhoog vuur.
Voeg de venkelzaden toe en bak ze tot het aroma vrij komt en de zaadjes licht goudbruin kleuren.

Voeg de ui toe met de chilivlokken en laat enkele minuten zachtjes fruiten.

Pel ondertussen de knoflook.


Voeg de selder, de wortel en de look toe en laat even mee bakken.

Voeg tot slot de bonen toe en overgiet alles met de bouillon. Kruid met peper en zout.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat het soepje 15 minuutjes sudderen.

Mix de soep glad met een staafmixer.
Proef en kruid naar smaak.

Serveer de soep met getoaste venkelzaadjes, wat vers gehakte kruiden of tamari-amandelen.
Smakelijk!

bottom of page