top of page
ASPERGES A LA FLAMANDE
de Vlaamse klassieker veganised

Asperges à la Flamande, een zalig gerecht dat uitblinkt in eenvoud.

In deze vegan versie werd het gekookte ei vervangen door scrambled tofu. 

Een feestje voor alle zintuigen.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 ui (of sjalot), fijngehakt

  • 1/8 theelepel kurkuma

  • 250 gram firm tofu, uitgelekt

  • 1 à 2 eetlepels edelgist

  • 1/4 cup (60 ml) plantaardige melk

  • 1/4 theelepel kala namak

  • zwarte peper (naar smaak)

  • olijfolie

  • een bos witte asperges

  • bladpeterselie, fijngehakt

  • vegan boter

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de scrambled tofu:

Fruit de ui met de kurkuma op laag vuur glazig in een scheutje olijfolie.

Snijd de tofu grof en voeg hem bij de ui 

Verkruimel de tofu al bakkend met een vork of pureestamper. 

Voeg de de kala namak en edelgist toe, roer door en laat even meebakken.

Giet tot slot de melk bij de tofu en laat even doorwarmen tot bijna al het vocht is opgenomen.


Schil ondertussen de asperges en verwijder de harde onderkanten.

Kook ze in enkele minuten beetgaar.


Hak de peterselie fijn.


Serveer de asperges met een klontje vegan boter (of een scheutje olijfolie), de scrambled tofu en de peterselie.


Smakelijk!

bottom of page