SPAGHETTI MET GEROOSTERDE TOMATENSAUS
(h)eerlijke eenvoud

Een heel makkelijke manier om groenten meer smaak te geven is ze te roosteren in de oven.

Het karameliseren geeft een extra accent.


Super easypeasy.
Snij alle groenten grof. Meng er een scheutje olie door met specerijen en kruiden naar smaak. De oven doet de rest.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 1 grote ui, in blokjes

  • een bakje kerstomaten

  • een bakje kleine trostomaatjes, gehalveerd

  • 2 teentjes knoflook, met pel, gekneusd, topje verwijderd

  • een scheutje Balsamico

  • Olijfolie

  • 1/2 tl Tijm, gedroogd

  • 1/2 tl Oregano, gedroogd

  • 1/4 tl Chilivlokken

  • Peper en zeezout

  • enkele theelepels kappertjes op azijn, uitgelekt (naar smaak)

  • 350 gr spaghetti (of een gedroogde pasta naar keuze)

  • Parmesan of Gondino

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

 

Doe de ui met de tomaten en de look in een ovenschaal.
Voeg de kruiden toe en overgiet met een scheutje olijfolie en balsamico
Kruid met flink peper en zout en Meng alles goed door.

Laat de groenten in ca 40 minuten karameliseren.
Roer halverwege om.

Kook ondertussen de pasta al dente

Mix de gegrilde groenten tot een gladde saus.
Voeg de kappertjes toe en meng de saus door de pasta.

Serveer met een groene salade en geraspte Gondino of cashew ParmeSan.

Smakelijk!

© 2 0 1 8