SHEPHERD'S PIE
de Britse klassieker in vegan jasje

Deze plantaardige variant van de Britse klassieker is heel veelzijdig en super geschikt om restjes groenten in te verwerken.

Comfortfood voor een winterse avond.

Het originele vegetarische recept is van Linda McCartney.

Hieronder mijn vegan variant.

INGREDIENTEN

voor 4 personen:

  • 750 gr aardappelen of (gedeeltelijk) sweet potato

  • 1-2 eetlepels plantaardige melk

  • 1 grote ui, fijngehakt

  • 500 gr wortels, in plakjes

  • 2 preiwit, in fijne ringetjes

  • 400 gr seitangehakt (of tofugehakt)

  • 2 eetlepels tamari

  • 1 eetlepel marmite

  • 2,5 dl groentebouillon

  • een paar takjes tijm (enkel de blaadjes) of een tl gedroogde tijm

  • 1 laurierblad

  • een handje bladpeterselie, fijngehakt

  • olijfolie

  • nootmuskaat

  • zwarte peper

  • parmesan (optioneel)

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.

Kook de aardappels.

Giet af en pureer met een scheutje olijfolie en de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.


Fruit ondertussen de ui, wortels en prei in 10 minuten zacht in een scheutje olijfolie.
Voeg gehakt, tamari, marmite, tijm, laurier en bouillon toe.

Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Voeg peterselie toe en breng op smaak.
 

Doe de groenten in een ovenschaal. Verwijder het teveel aan vocht.

Verdeel de puree over de groenten, laat hierbij een opening voor de stoom.

Bestrooi met vegan parmesan (optioneel)

Bak 30 minuten of tot de puree mooi goudbruin gebakken is.

 

Smakelijk!

© 2 0 1 8