SAFFRAANPEERTJES
goudgeel en heel aromatisch

Het originele recept is van Jamie Oliver.

In onze versie reduceerden we de suiker met de helft voor een gezondere, minder zoete versie.

Saffraan is het sleutelingrediënt in deze bereiding dus het gerecht valt of staat met de kwaliteit van je saffraan.Ik gebruik steeds saffraandraadjes.

Bij een goeie kwaliteit saffraan zijn de draadjes mooi helderrood tot dieporanje van kleur en hij geurt lekker.
Met saffraanpoeder wordt vaak geknoeid. Er wordt geelwortel aan toegevoegd of er worden minderwaardige meeldraden vermalen. Koop enkel poeder bij een leverancier die je vertrouwt.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 4 peren

  • 160 gr rietsuiker

  • 10 cardamom peulen

  • 1/2 vanillepeul

  • 1/2 tube saffraandraadjes (0,25 gr)

  • 1 kaneelstokje

BEREIDINGSWIJZE

Schil de peren maar laat het steeltje intact.

Kneus de kardemom peulen.

Doe alle ingrediënten in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook, temper het vuur en laat de peren 1,5 uur zachtjes pocheren.

Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Laat de peren een nachtje, in de koelkast marineren.

Neem de peren uit de vloeistof en laat ze in een schaal tot kamertemperatuur komen.

Breng de vloeistof aan de kook en laat reduceren tot er een dikke siroop overblijft (zo'n 200 à 250 ml).

Serveer de peertjes met de siroop en een bolletje plantaardig ijs, yoghurt of ricotta.

Smakelijk!

Lekker met ricotta of een bolletje ijs

Lekker met ricotta of een bolletje ijs

saffraandraadjes

saffraandraadjes

stoof de peertjes

stoof de peertjes

laat ze overnacht marineren in de siroop

laat ze overnacht marineren in de siroop

mooi goudgeel

mooi goudgeel

© 2 0 2 0