SAFFRAANPEERTJES
goudgeel en heel aromatisch

Het originele recept is van Jamie Oliver.

In onze versie reduceerden we de suiker met bijna de helft voor een gezondere, minder zoete versie.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 4 peren

  • 190 gr rietsuiker

  • 10 cardamom peulen

  • 1/2 vanillepeul

  • 1/2 tube saffraandraadjes (0,25 gr)

  • 1 kaneelstokje

BEREIDINGSWIJZE

Schil de peren maar laat het steeltje intact.

Kneus de kardemom peulen.

Doe alle ingrediënten in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook, temper het vuur en laat de peren 1,5 uur zachtjes pocheren.

Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Laat de peren een nachtje, in de koelkast marineren.

Neem de peren uit de vloeistof en laat ze in een schaal tot kamertemperatuur komen.

Breng de vloeistof aan de kook en laat reduceren tot er een dikke siroop overblijft (zo'n 250 ml).

Serveer de peertjes met de siroop en een bolletje ijs of ricotta.

Serveer de peren met de siroop en een bolletjes of cashew.

© 2 0 1 8