PUDDINGPLANTJES
dé essentie in de zoete keuken: potgrond!

Een goeie dosis fingerspitzengefühl komt in de keuken zowiezo van pas, bij dit gerecht helpt het als die fingers engszins aan de groene kant zijn.

Want, zoals Stany Crets ooit zei in 'alles kan weg', de basis van een goeie bloemenwinkel is POTGROND.

De basis voor onze potgrond zijn zalig lekkere chocoladekoekjes

INGREDIENTEN

voor 6 kleine potjes

  • 3 rijpe avocado's

  • 1/2 cup ongezoete cacao

  • 1/4 cup agavesiroop (of meer naar smaak) of ahornsiroop

  • 3/4 cup kokosmelk

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • een snufje zout

  • chocoladekoekjes (+/- 2 koekjes per potje)

  • 6 takjes verse munt

BEREIDINGSWIJZE

Blend het avocadovlees met de cacao, de kokosmelk, de siroop, vanille, citroensap en zout tot een gladde crème in een food processor.

Verkruimel de koekjes tot 'zand' in een blender.

Verdeel de pudding in kleine plantpotjes.

Strooi het koekjeszand over de pudding.

Plant een takje munt in elk potje.

Smakelijk!

© 2 0 1 8