POSTELEINSOEP
zacht en smaakvol

De postelein geeft dit zachte soepje een pittige toets en een mooie frisgroene kleur.

Het eenvoudige soepje vereist quasi geen werk en is heel snel klaar.

INGREDIENTEN
  • 1 grote ui, grof gehakt

  • 1 witte selder, grof gehakt

  • 2 middelgrote aardappels, geschild, in grove stukken

  • een bosje postelein, grof gehakt

  • 1 liter groentebouillon

  • olijfolie

  • Peper

  • Zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui op een zacht vuur glazig in de olijfolie.

 

Voeg de aardappel en de selder toe en fruit even mee aan.

Kruid met peper en zout.

 

Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen.

 

Neem de soep van het vuur, voeg de postelein toe en mix met de staafmixer glad.

Proef en kruid naar smaak.

 

Serveer met pittige kiemgroentjes of tamari-amandelen voor een hartige toets.

Smakelijk!

© 2 0 1 8