PESCHI DOLCI AL FORNO
eenvoudig en sensueel Italiaans

Het originele recept van dit zomerse dessert is van de Chiappa sisters, uit hun boek Simply Italian.

In Zuid-Toscane gebruikt men traditioneel witte perziken, maar elke soort kan. Hoe sappiger, hoe beter. 

De combinatie van de gebakken perziken met de sinaasappelsiroop is verrukkelijk.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 40 gr kokosolie

  • 4 sappige perziken

  • 8 eetlepels rietsuiker + extra om de perziken te omhullen

  • 8 eetlepels vers geperst sinaasappelsap

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Wrijf de perziken rondom in met de kokosolie en omhul ze met suiker.

Zet ze in een ovenschaal en bak in 30 minuten gaar en goudbruin.

Breng ondertussen in een pannetje het sinaasappelsap met de suiker op een middelhoog vuur aan de kook. 
Temper het vuur en laat pruttelen tot de saus indikt en begint te schuimen.

Zet het vuur uit en laat de saus verder indikken.

Serveer de perziken in hun geheel, besprenkeld met de stroop.

Of serveer ze doormidden gesneden met een bolletje ijs of een lepel ricotta.

© 2 0 1 8