PERE E VINO
zatte peertjes

Het originele recept van dit verrukkelijke dessert is van de Chiappa sisters, uit hun boek Simply Italian. In onze versie reduceerden we de suiker tot minder dan de helft voor een gezondere, minder zoete versie.

In het originele recept worden de peren 30 minuten gemarineerd voor de saus wordt ingekookt. Wij vinden ze lekkerder na een nachtje marineren. De kleur verdeelt zich mooier, de smaak is intenser en de peertjes worden boterzacht!

INGREDIENTEN

voor 6 personen

  • 50 gr kokossuiker (of rietsuiker)

  • 500 ml rode wijn

  • 2 kaneelstokjes

  • 2 steranijs (optioneel)

  • 6 harde peren

BEREIDINGSWIJZE

Breng de wijn met de suiker, de kaneelstokjes, anijs en 500 ml water aan de kook in een lage, brede kookpot.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in de lengte doormidden.

Leg de peren in de vloeistof en zorg dat ze volledig onder staan.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten pruttelen.

Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.

Laat de peren enkele uren, tot een nachtje, in de koelkast marineren.

Neem de peren uit het vocht en leg ze in een schaal.

Breng het wijnmengsel aan de kook op een hoog vuur en laat tot de helft reduceren.

Laat het resterende vocht een beetje afkoelen en giet het vervolgens over de peren.

Serveer met een bolletje vegan ijs of een lepel ricotta.

© 2 0 1 8