NOTENMELK
als het aan de kat lag...

Een lekkere, eiwitrijke melk. Lekkerder en veel goedkoper dan wat je in de winkel koopt.

Geen gesleur meer met flessen of kartons.

Bovendien heb je minder afval want de pulp kan je gebruiken als basis voor notenburgers, in een korstje op een ovenschotel of in een lekker fetakaasje.

INGREDIENTEN

voor 1 liter melk

  • 125 gr amandelen, een nacht geweekt

  • 1 liter koud water

  • een snufje zeezout

  • een snufje nootmuskaat of kaneel (optioneel)

  • enkele medjool dadels of een scheutje agavesiroop (optioneel, als je van zoet houdt)

BEREIDINGSWIJZE

Week de noten een nacht in ruim water.

 

Giet de noten af.

Mix de noten met vers water (en de dadels als je die gebruikt) super fijn in een food processor.

Giet de melk door een kaasdoek in een reservoir.

Pers al het vocht uit de pulp.

Roer het zout (en de nootmuskaat of kaneel) door de melk.

Bewaar in een afgesloten fles tot 3 dagen in de koelkast.

© 2 0 1 8