GEBAKKEN AMANDELFETA
lekker hartig

Toen ik onlangs amandelmelk maakte vroeg ik me af wat te doen met de pulp.

Omdat ik geen zin had in notenburgers ging ik op zoek op het web, instagram en pinterest.

Een van de vele mogelijkheden bleek een kaasje bakken.

Dit recept is een gevolg van verschillende voorbeelden, aangepast aan onze smaak.

Knapperig, pittig en lekker makkelijk.

Lekker in een slaatje of op brood.

INGREDIENTEN
  • 3 cups amandelpulp (van 2 l amandelmelk)

  • 3 eetlepels edelgist

  • zeste van 1 citroen

  • 3 eetlepels citroensap

  • 1 eetlepel ciderazijn

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel witte miso

  • een paar takjes rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

 

Meng alle ingrediënten, behalve de rozemarijn, samen in een kom.

 

Beleg een ronde ovenbestendige schaal met bakpapier.

 

Stort het amandelmengsel hierin en strijk mooi glad.

 

Prik de stukjes rozemarijn in de 'kaas'.

 

Bak in 20 - 25 minuten goudbruin.

Smakelijk!

© 2 0 1 8