MINESTRONE A MODO MIO
Italiaaanse klassieker met San-twist

Een maaltijdsoep vol lekkere groenten en smaken.

Mijn variant op de Italiaanse klassieker en volgens Diane, mijn vroegere buurvrouw, dé beste soep die ze ooit at. Ik lag nogal 'hoog in de schuif' dus misschien was er sprake van enige overdrijving hier en daar, maar ik denk dat ze ze lekker vond ;)

INGREDIENTEN
  • 1 zoete ui, fijn gesnipperd

  • 4 grote wortels, in brunoise

  • 1 venkelknol, in brunoise

  • 2 prei, in fijne reepjes

  • 500 gr princessenboontjes, in stukjes

  • 2 blikken tomatenblokjes

  • 2 l groentebouillon

  • 8 eetlepels risottorijst, ongekookt

  • 1 eetlepels oregano

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 spaanse pepertjes, ontpit, in fijne reepjes

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 handje verse basilicum, in fijne reepjes

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de olijfolie met de laurierblaadjes. Fruit hierin de ui glazig.
Voeg wortels en venkel toe en laat even aanfruiten.
Voeg de prei en princessenboontjes toe en roer goed om.
Voeg de tomaten en bouillon toe met de oregano, de pepertjes, look en tot slot de rijst.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de basilicum toe, kruid met peper en zout.

 

Serveer met ParmeSan  (of een andere vegan strooikaas) en vers brood.

Smakelijk!

© 2 0 1 8