HERFSTSALADE MET BRAMEN EN CHEVERE
kruidig en fris

De inspiratie voor deze eenvoudige maar super lekkere salade komt uit Sabrina Ghayour's kookboek 'BAZAAR'

Ik verving de geitenkaas door onze Bien chevere voor een plantaardige versie.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 200g bien chevere

  • 2-3 eetlepels za'atarmix

  • 150g gemengde jonge sla (of spinazie)

  • 300g rode biet, gekookt of gepoft, in partjes

  • 250g bramen (houd 6 stuks apart voor de dressing)

  • zwarte peper


voor de dressing:

  • 6 bramen

  • 1 eetlepel rode wijnazijn

  • 2 eetlepels olijfolie

  • een flinke snuf zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Maak de dressing:

Prak of vijzel de bramen fijn.

Voeg de azijn, de olie en het zout toe en roer goed door. Zet opzij.


Verdeel de chevere in 12 delen en rol deze tot bolletjes.

Bestrooi de bolletjes met de za'atarmix en rol ze nogmaals door je handen zodat de kruiden blijven 'plakken'.

Leg de balletjes op een bord en laat wat optijven in de koelkast.


Neem voor het serveren een groot bord of een plank.

Verdeel de sla hierover met de rode biet en de bramen.

Kruid met een flinke draai van de pepermolen. 

Besprenkel met de dressing, verdeel de kaasbolletjes over de salade en serveer direct.


Smakelijk!

Herfstige zaligheid

Herfstige zaligheid

Bien chevere, een geitig notenkaasje

Bien chevere, een geitig notenkaasje

© 2 0 2 0