GEVULDE PAPRIKA'S MET ERWTENPUREE
kleurrijk en heel erg lekker

Dit recept is gebaseerd op een recept van Karola's kitchen, die zich op haar beurt baseerde op een recept van Pascale Naessens.

Karola voegde extra groenten toe aan de kaasvulling van Pascale.

Ik veranderde veggie naar vegan, wijzigde hier en daar wat verhoudingen en paste kruiden en specerijen aan naar onze smaak.

in plaats van broccoli kan je ook restjes groenten doorheen de ricotta mengen.
Een ideale manier om ze een tweede leven te geven.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 2 zoete puntpaprika’s

  • 1 broccoli, in roosjes

  • 250 g ricotta

  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 eetlepel pijnboompitjes, droog geroosterd

  • 350 gr diepvrieserwtjes

  • 2 à 3 theelepels citroensap (of meer naar eigen smaak)

  • een 10-tal takjes verse munt (enkel de blaadjes), grof gehakt

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • een handje rucola

BEREIDINGSWIJZE

Kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet. De ene helft heb je nodig voor de paprika’s en de andere voor de puree.

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin.

Verwarm de oven tot 180 °C.

Snijd de paprika’s in de lengte in twee. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.
Hak de helft van gare broccoli grof.
Vermeng de ricotta met de lente-uitjes, knoflook, chilipeper, tijm, zwarte peper en zout.
Voeg de broccoli en pijnboompitjes toe en schep alles goed om.
​​
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Olie ook de paprika's een beetje in en vul ze met de ricotta.
Plaats ze in de ovenschaal en bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Kook ondertussen de erwtjes 5 minuten, voeg de overgebleven helft van de gekookte broccoli toe en kook nogmaals 2 minuten. Giet alles af, laat goed uitlekken.
Voeg het citroensap, de peper, zout en een scheutje olijfolie toe en mix de puree met een staafmixer glad. Schep de fijngehakte muntblaadjes onder de puree en breng op smaak.

Serveer paprika's met een schepje erwtenpuree en een rucolaslaatje.
Smakelijk!

© 2 0 1 8