GEGRILDE ASPERGES MET CHAMPIGNONMAYONAISE
perfecte combo

Het idee voor de champignonmayonaise komt van Jamie Oliver.

De aardse smaak combineert perfect met de gegrilde asperges.


De asperges kunnen halverwege de gaartijd van de aardappels mee de oven in.

Aan het sausje heb je de dag voordien een kleine voorbereiding. 


TIP: Voor het sausje heb je enkel het uitlekvocht van de champignons nodig, de pulp wordt niet in dit gerecht gebruikt. Het zou echter zonde zijn die smaakexplosie gewoon weg te gooien!

Ik verwerkte de pulp in deze pittenpaté (recept zonder de wortels)

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 500 g dunne witte asperges, geschild

  • krielaardappeltjes, gewassen, ongeschild

  • olijfolie

  • peper

  • zeezout

  • rucola (optioneel)

voor het sausje

  • 200 g veldchampignons (of kastanjechampignons)

  • ½ eetlepel balsamico 

  • 40 g veganaise

BEREIDINGSWIJZE

Het sausje - de dag vooraf:

Mix de champignons met de balsamico en 1/2 eetlepel zeezout fijn.

Plaats een vergiet over een bokaal en leg hierin een fijne kaasdoek.

Schep de champignonmassa in de kaasdoek, knoop dicht en laat een nachtje uitlekken in de koelkast.


de dag zelf

Meng het uitgelekte vocht door de veganaise. Zet koel.


----------------------------------------------------------


Warm de oven tot 200°


Meng de aardappels in een ovenschaal met wat olijfolie en grof zeezout.

Bak in 40 minuten goudbruin. 


Verdeel de asperges over een ovenplaat, 

Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. 

Verdeel 100ml water over de ovenplaat en bak de asperges in 20 minuten gaar in de oven.


Serveer de asperges met het sausje, de aardappels en rucola.


Smakelijk!

© 2 0 2 0