PITTENPATE
hartige pittenspread

Het originele recept van deze pittige paté is van Dorien Kncokaert, aka jonge sla.

Lekker op knapperig brood of als hapje in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

voor drie kleine ovenschaaltjes

  • 150 gr fijngemalen pompoenpitten (of zonnebloempitten of noten)

  • 2 wortels, geraspt

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 250 g stevige tofu, verkruimeld

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel (of meel naar keuze)

  • 4 eetlepels tamari (of andere soyasaus)

  • 2 eetlepels limoen- of citroensap

  • 1 eetlepels gedroogde tijm en oregano (of kruiden naar keuze) 

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven voor tot 180°.

 

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout (eerst proeven, de sojasaus is ook al zout).

 

Vet de ovenschaaltjes (of één grote schaal) in met wat olie, vul ze met het patémengsel, druk aan en zet ze onafgedekt voor een dik halfuur in de oven, tot de paté doorbakken is en een korstje heeft.

© 2 0 1 8